среда, 9. септембар 2009.

Поштовани посетиоци блога,

блог Иницијативне групе Педагошког факултета у Сомбору отворен је као јавна демократска електронска трибина о плагијатима и другим злоупотребама проф. др Драгана Солеше, декана Педагошког факултета у Сомбору. Верујемо да само јавним разоткривањем његових недела могу да се сачувају углед и част ове старе просветне институције коју је он својим поступцима осрамотио. Рад овог блога неће бити завршен све док оптужбе за плагијат, које овде јасно и недвосмислено објављујемо, не буду обнародоване потем "Беле књиге", уз стручну анализу и експертизу независне комисије, и све док надлежне државне и просветне институције (Министарство просвете, Покрајински секретаријат за образовање, Ректорат Универзитета у Новом Саду, полиција и тужилаштво) не буду реаговале штитећи закон. Наш циљ је јавна научна сатисфакција покрадених аутора, као и доследна примена Закона о ауторском и сродним правима, сходно међународним конвенцијама и уговорима које је наша земља потписала, као и директивама Европског парламента и Већа ЕУ. Наравно, и смена недостојног проф. Солеше са места декана Педагошког факултета у Сомбору. До остварења ових циљева наше активности неће престати, ма колико дуго трајале и ма колике притиске и претње Драгана Солеше трпели.

Иницијативна група Педагошког факултета у Сомбору

Napomena: ОКО 2.000 DOSADAŠNJIH KOMENTARA MOŽETE DA PROČITATE ISPOD POSTA: "PLAGIJATI DRAGANA SOLEŠE (I DEO)". NA TOM MESTU MOŽETE I DA OSTAVITE SVOJ KOMENTAR!

Нема коментара:

Постави коментар

Obaveštavamo sve korisnike ovog bloga da će na blogu biti objavljeni samo oni komentari koji se tiču teme (plagijati i zloupotrebe Dragana Soleše). Neće biti objavljeni oni komentari koji sadrže vulgarnosti, lične uvrede i ne drže se teme.