недеља, 23. август 2009.

PLAGIJATI DRAGANA SOLEŠE (I deo)

Posle saznanja o plagijatima prof. dr Dragana Soleše, dekana Pedagoškog fakulteta u Somboru, od ove nedelje krećemo sa redovnim izveštavanjem o njegovoj obimnoj plagijatorskoj aktivnosti koja se meri ne desetinama, već stotinama stranica za koje postoje nepobitni dokazi koje ćemo izneti pred lice javnosti. Nema sumnje da ćemo zajednički uživati u razotkrivanju ove naučne bruke koja sve više potresa Pedagoški fakultet u Somboru i Univerzitet u Novom Sadu, prljajući ime i ugled najstarije škole za obrazovanje učitelja u srpskom narodu, kao nikad i niko pre njega.
Nedavno je iz Republike Hrvatske upućen i prvi zahtev za zaštitu ugroženih autorskih prava, koji je prosleđen Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje AP Vojvodine, posle čega je upućen i zvaničan dopis rektora Univerziteta u Novom Sadu da se Nastavno-naučno veće Pedagoškog fakulteta u Somboru izjasni o plagijatima dekana Soleše, ali on taj zahtev nije stavio na dnevni red sednice NN veća.
Kako nam podaci o njegovim plagijatima i dalje dolaze sa više strana, kada ih uskoro sakupimo objavićemo ih u vidu prvog toma obimne Bele knjige, koja će biti upućena svim naučnim i nadležnim prosvetnim institucijama AP Vojvodine i Republike Srbije, a biće prosleđena i pravosudnim organima sa optužbom za drsku krađu tuđe intelektualne svojine, što je delo koje se sankcioniše po Krivičnom zakoniku RS. Zbog velikog zanimanja javnosti, Inicijativna grupa koju čine sadašnji i doskorašnji nastavnici, asistenti, saradnici, zaposleni i studenti Pedagoškog fakulteta u Somboru, kao i oštećeni autori dela koje je plagirao prof. dr Dragan Soleša, pokrenuće internet-blog na kome će moći da se razvije široka diskusija o njegovim plagijatima, drugim zloupotrebama i nezakonitim radnjama koje već godinama sprovodi kao dekan Pedagoškog fakulteta u Somboru (dobićete adresu bloga u narednoj poruci). Budite sigurni, strpljivo i uporno trešćemo ovo trulo drvo dok se ne sruši!!!
Eto nas ponovo za par dana. Šaljite dalje!
Inicijativna grupa

Ovde možete da preuzmete dokument o prvom delu plagijata dr Dragana Soleše
preuzmi

2.029 коментара:

  1. Ej, lepa kolekcija komentara je sakupljena, Mozete ih objaviti kao knjigu. Bar nece biti plagijat.

    ОдговориИзбриши
  2. sta se dalje desava? niste se valjda ispucali pa stali? da li rade pravosudni organi? nije ovo privatna stvar.

    ОдговориИзбриши
  3. Pa jeste li ovo radili iz zabave ili ćete nešto ozbiljno

    ОдговориИзбриши
  4. Da je plagirao - to se da videti. Međutim, šta sa ostalim optužbama? Vrlo su ozbiljne. Tu nije reč o tome hoće li ostati dekan, već hoće li ostati na slobodi.

    ОдговориИзбриши
  5. Cenim vaš napor, ali nećete ga vi ukloniti. Skloniće ga oni koji su ga tu drže. Kada im postane preskupo održavati ga. A to će biti kada se ova stvar pojavi u medijima. Kada pukne bruka. Kada svi za ovo budu znali. Zato, šta čekate?

    ОдговориИзбриши
  6. Ne mislite valjda da će sam dati ostavku? Kao, jeste, ja sam poslupismeni đilkoš koji je pokrao što je stigao, izvinte, doviđenja??? Majstori, širite ovo i šaljite svima. Dok mu žandari ne napišu tekst ostavke.

    ОдговориИзбриши
  7. Šta znači bez vulgarnosti? Popu pop, bobu bob, lopovu lopove!

    ОдговориИзбриши
  8. Sve mu zavisi od ovoga. Posao, sadašnji i svi budući, imovina, zvanja, sloboda, brak...I bez svega treba da ostane.

    ОдговориИзбриши
  9. Najbolji su lokalni novinari. Sve znaju, al čekaju da ih B92 obavesti šta se dogodilo. Doduše, neki su i na Solešinom platnom spisku.

    ОдговориИзбриши
  10. Lične uvrede? Pa Soleša je lična uvreda za sve i jednog poštenog građanina ove države. A njegova žena za sve ostale.

    ОдговориИзбриши
  11. Ako bude opet angažovao one debelovrate tipove da zastrašuju i prete, zovite, organizovaćemo se!

    ОдговориИзбриши
  12. On pikira ko je,tapka u mraku, pazi zaključuje i razmišlja. Soleša, znaš li stalno gde su ti asistenti? A žena? A advokat?

    ОдговориИзбриши
  13. Odbijam da se priključim. Jer sam 2003. rekao da je tip krimos, a tada je valjao...

    ОдговориИзбриши
  14. Ej, možda se pojaviš na poligrafu? Šta misliš,a? Prvo ti i Jugoslav Ćosić. Pa onda ti i neimenovani inspektor.

    ОдговориИзбриши
  15. И баш те ничега није срамота? И баш мислиш да ће ово тек тако проћи? И да ће следећи декан бити твоја жена? И да ћеш све отерати само зато што су те ухватили у крађи? И да нико од људи који ово знају неће рећи ДОСТА!!! ВАРАШ СЕ!!!!

    ОдговориИзбриши
  16. Neka politika mora stojati iya ovoga. Inicijativna grupa,nije nego

    ОдговориИзбриши
  17. Ima li u Inicijativnom kružoku neko ko se preziva Soleša?

    ОдговориИзбриши
  18. Čekajte, a zašto ste Petojevića izostavili iz priče? Pa on mu je godinama bio desna ruka. Da ne mislite sada sa njim tikve saditi?

    ОдговориИзбриши
  19. Sodronije, kad vidiš nepoznat broj na mob, jel da da se malkice unervoziš? Možda je policija? Možda neki novinar? Možda su iz N. Sada? Ne daj bože Beograda? Ili čak Zagreba?

    ОдговориИзбриши
  20. Gade mi se ovakve spodobe ala Soleša. Samo, oprez. Nemojte se sa njim u blatu valjati. To mu je domaći teren.

    ОдговориИзбриши
  21. Nadrljanski Soleša, nadrljanski si...

    ОдговориИзбриши
  22. Bilo bi dobro kada bi postavili neku skeniranu platnu listu bračnog para

    ОдговориИзбриши
  23. PLAGIJAT!ČIST KAO SUZA!

    ОдговориИзбриши
  24. Aman zaman, se mislite sa njim dopisivati do besvesti?

    ОдговориИзбриши
  25. Mislim da više nije u dobrim odnosima sa bodigardom.

    ОдговориИзбриши
  26. E moji jadnici! Uzmite njima listing iz banaka pa ćete videti ko je šta i kako kupio! Pogledaijte listing svojih "mentora"!!!

    ОдговориИзбриши
  27. Misliš, vaše listinge? I pretpostavljam iz tatine banke?

    ОдговориИзбриши
  28. Student sam tog fakulteta. Nemojte od nas praviti slučajeve, molim Vas. Nemojte da zbog jednog čoveka ceo fakultet ode u kanalizaciju.

    ОдговориИзбриши
  29. Пошто Солешин блог има свог дежурног теолога, вероватно синдикалног усмерења, ми лаици постављамо једно питање: Како гласи осма Божија заповест? Уколико дотле још није стигао у свом теолошком образовању, нека погледа Стари завет у преводу Ђуре Даничића (Друга књига Мојсијева, 20:15). И нека саопшти свом ментору. Њега ће то, сигурно, потрести.

    ОдговориИзбриши
  30. Ovi plagijati nemaju granice. Malopre sam skinuo cetvrti deo. Pa on samo kroatizme prevede na srpski i eto njegove visoke nauke. O tempora, o mores!

    ОдговориИзбриши
  31. "E moji jadnici! Uzmite njima listing iz banaka pa ćete videti ko je šta i kako kupio! Pogledaijte listing svojih "mentora"!!!"
    Gđo Soleša-Grijak, Istina nema bankovni račun. Ali zato lopovi imaju zatvorski broj. Srdačan pozdrav.

    ОдговориИзбриши
  32. "E moji jadnici! Uzmite njima listing iz banaka pa ćete videti ko je šta i kako kupio! Pogledaijte listing svojih "mentora"!!!"
    Ladno folirate da je ovo poslao neko njegov. Pa ni oni nisu tako glupi.

    ОдговориИзбриши
  33. "E moji jadnici! Uzmite njima listing iz banaka pa ćete videti ko je šta i kako kupio! Pogledaijte listing svojih "mentora"!!!2
    Molimo autora komentara da pošalje još koji slične oštrine i verodostojnosti.

    ОдговориИзбриши
  34. Seti se, bilo je života i pre dekanskog mesta. I nije bio tako loš. makar je bio, kako se ono kaže, u civilki. I svaki vikend je bio slobodan.

    ОдговориИзбриши
  35. Sto je mnogo puno je! Dosta vise njegove tiranije! Prvo gazi najblize (posto najvise znaju), pa potom sve ostale! Blago onima koji ga ne znaju!!!!!

    ОдговориИзбриши
  36. Ovo je neverovatno! Ovde se ne radi o profesoru i dekanu nego o bolesnom čoveku. Društvo koje ne prepoznaje svoje bolesnike bolesno je društvo.

    ОдговориИзбриши
  37. Vlast treba da reaguje, ona ga je pre par godina postavila kao reformskog kadra, sada neka ga i ukloni.

    ОдговориИзбриши
  38. Pazi, lukave zamke na zatvorenikovom blogu:-)Kaže, neki mediji su javili da su iza svega Jerković i Berber. Pa mislim čoveče, možeš ti to malo bolje?

    ОдговориИзбриши
  39. Ja ga ne znam. Ne znam mu ni ženu. Nikoga od vas ne znam, niti vas želim upoznati, jer mi se čini da se vi međusobno dobro poznajete. Ali živim od pisanja. Vlastitog pisanja. I mrzim krađu. I prezirem lopove.

    ОдговориИзбриши
  40. Video sam komentare na njegovom blogu. Objavite ih ako Boga znate.Pa ništa vam neće ići tako u korist.

    ОдговориИзбриши
  41. Pa malo je plagirao, što jes jes. Ne kaže ni on da nije. Al ajd sad, jel to najgora stvar na svetu?

    ОдговориИзбриши
  42. ne osvrce se na plagijate ni jednom recju....vec daje neke nadri pouke o smislu zivota. kakva ustva, jos ima obraza da deli lekcije o moralu...

    ОдговориИзбриши
  43. Plagijati Dragana Solese brukaju Pedagoski fakultet u Somboru, sve nastavnike i zaposlene. Brukaju nas grad i nasu tradiciju. Brukaju visoko skolstvo u Vojvodini i Srbiji. Brukaju i nasu zemlju jer je krao od suseda Hrvata, cime je unizio svoj narod. Zasluzuje prezir javnosti i zakonske sankcije drzave kojoj su puna usta evrospkih standarda. Pa ajd sad da ih vidimo. Ili je on mocniji od drzave? Nece biti.

    ОдговориИзбриши
  44. A gde se moze naci taj Solesin katarzicni blog? Da se razveselim malo, recite!

    ОдговориИзбриши
  45. Солешин ментални склоп функционише у традицији некадашњег ЈУЛ-а који га је деведестих година и довео на факултет: отми, укради, слажи, превари, а онда држи моралне придике другима. Ни неки од његових противника нису пуно бољи (из истог су лонца), али ови млади и против лоповлука побуњени људи дају веру да се ствари ипак мењају. Само напред, истерајте лисца на чистину!

    ОдговориИзбриши
  46. Ako je zabranjeno vređati, onda neću ništa ni napisati. Kako da kažem nešto istinito o njemu a da ne koristim "uvredljive" reči?

    ОдговориИзбриши
  47. Pidžama, četkica za zube i "Rat i mir".

    ОдговориИзбриши
  48. posetite narode njegov blog: inicijativnagrupapfs.blogspot.com
    (e luzer plagijatorski, ni ime nije umeo da mu smisli drugo). dobro ce te se nasmejati i zabaviti.

    ОдговориИзбриши
  49. "A gde se moze naci taj Solesin katarzicni blog? Da se razveselim malo, recite!"
    Samo dodaš "s" na ovu adresu-inicijativnagrupapfs.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  50. Mislis da ce on razumeti Rat i mir? Bolje bi bilo da u bajbok ponese Avanture barona Minhauzena.

    ОдговориИзбриши
  51. Pazi, široka ti je ovo zavera. Učestvuju istina, pravda i zakon. Tu su i Hrvati i Finci. Daj im svima otkaze.

    ОдговориИзбриши
  52. A cinjnicama? Njima otkaz odmah!!! Vidis ti kako one mute i zezaju casnoga dekana?

    ОдговориИзбриши
  53. Došao si na to mesto u bolničkoj sobi bivše dekanke Jelene Kosanović. To znaš. Sad, iz koje institucije ćeš ti potpisivati dokument o prenosu ovlaštenja?

    ОдговориИзбриши
  54. Vidite li vi kako je on imenovao sve svoje protivnike na svom blogu? Kako za razliku od ove sarenolike bratije on sigurno sam pise vecinu komentara, imenovani bi trebali da budu uplaseni unapred jer zato ih je i imenovao (ide sednica NNV uskoro). Samo proslo ti je to vreme Solesko, proslo. Zamisli kakvi bi sjajni naslovi bili u srpskoj a i hrvatskoj stampi: Dobili otkaz zbog razotkrivanja plagijata dekana... Budi manji od makovog zrna, smiri se i sakri, otidi tiho u noc, sve po ladu da te ne poznadu, i trazi negde sebi mesto gde te niko nece znati niti cuti za tvoju bruku!

    ОдговориИзбриши
  55. Kakva drskost! Crno na belo, sve je tu. Šta nije jasno?

    ОдговориИзбриши
  56. Срушили смо Слобу, срушићемо мајци и тебе! Јер сте вас двоје одурна копија њих двоје. Неће ићи. Србија је ово, деране!!!

    ОдговориИзбриши
  57. Evo kako Solesa podvalama i lažima vlada fakultetom. Da mu čovek poveruje!!!
    Ovo je okačio na svoj blog:
    "Postovani,
    Zbog nedavno iznetih optuzbi Inicijativnegrupepf koja je uzdrmala naučnu javnost, ali i javnost Sombora, Komisija sastavljena od stručnjaka iz oblasti nauke Republike Srbije je sproveo stručnu analizu. Pošlo se od informacije koju je Inicijativnagrupapf objavila na svom blogu, a tiče se autora čije radove je Prof.dr Dragan Soleša koristio u svom udžbeniku.
    Nakon duge i iscrpne analize spornog udzbenika, Komisija je dosla do sledecih podataka:

    Autor Janev piše radove iz oblasti MEDICINE (ali, uz izvinjenje autoru s obzirom da Komisija nije dobila i ime autora na kojeg je grupa mislila, može biti i iz oblasti SLIKARSTVA)
    Autor Vurisić piše radove iz oblasti ISTORIJE (ali uz izvinjenje autoru, s obzirom da Komisija nije dobila i ime autora na kojeg je grupa mislila, može biti i iz oblasti SPORTA)
    Autor Marković piše radove iz oblasti ISTORIJE KULTURE
    Autor Hoblaj piše radove iz ISTORIJE RELIGIJE
    Autor Živanović je autor dela “Mucava balada” iz oblasti PSIHOLOGIJE
    Autor Logan je autor dela “Ako prekinemo ovo je moja knjiga” iz oblasti PSIHOTERAPIJE
    Gospodin Ilić je poznati srpski SLIKAR.

    I, najzanimljivije – REDKEN je kozmetička kuća za negu kose

    Na osnovu izveštaja, Komisija zaključuje da je udžbenik “Obrazovna tehnologija” koji je autor Prof.dr Dragan Soleša namenio studentima, bio suviše komplikovan članovima inicijativnegrupepf, pa preporučujemo da se svi oni vrate svojim oblastima sa kojima su poceli da mesaju oblast informatike."
    12.08.2009. 13.07

    Laže! Ne postoji "Komisija sastavljena od stručnjaka iz oblasti nauke Republike Srbije je sproveo stručnu analizu".
    Ruga se ljudima koje je pokrao. On bi najradije da "ima da ih nema", da ih pretvori u utvare, avetinje - i samo da njega bude, da on postoji.

    ОдговориИзбриши
  58. Znaš kada treba da budeš zabrinut? Kada ti se ljudi prestanu javljati na telefon. Znači, zabrini se.

    ОдговориИзбриши
  59. Kako bi posle ovog imao morala da ispituje studente i traži od njih da ne prepisuju na ispitima? Taj licimerni lažov neće više nikada imati legitimitet nastavnika. Sram ga bilo!

    ОдговориИзбриши
  60. Previše ličnih strasti. Nepotrebno. Dajte samo suve činjenice.

    ОдговориИзбриши
  61. Па људи, који је он арогантни блесан? Зар је мислио да га никад неће открити? Биће да тог има још, све ће лагано на видело...

    ОдговориИзбриши
  62. Jedan poziv menja sve...I naravno 200 plagiranih strana.

    ОдговориИзбриши
  63. Simptomaticno je sto se njegova knjiga OBRAZOVNA THNOLOGIJA, Sombor, 2009, iz koje su skenirane plagirane stranice ne moze dobiti na uvid jer je, kako pise u elektronskom katalogu Biblioteke Matice srpske, ona pozajmljena do 24. 07. 2009. Pitanje je, ko je knjigu pozajmio i zasto jos uvek nije vracena? da se ne sprema novo izdanje knjige pod pomenutim naslovom u kome ne bi bilo plagiranih materijala? To znaci, da bi trebalo napisati novu knjigu. Knjiga je zavedena pod signaturom III 458114 a zabelezena je i u popisu novih publikacija u casopisu VESTI, Glasilo Biblioteke Matice srpske, APRIL 2009, GODINA XVIII, BROJ 70, strana 29.
    СОЛЕША, Драган
    Obrazovna tehnologija / Dragan Soleša. - 2. izd. - Sombor :
    Pedagoški fakultet, 2009. - 402 str. ; 28 cm

    ОдговориИзбриши
  64. Mani ove divljake. Finaca se boj...Ne vole kad za njihove pare neko objavljuje ukradeno.

    ОдговориИзбриши
  65. Sami si Solesa. Sam. Sad ces da vidis kako se pravi sve veci krug praznine oko tebe. Nece ljudi da ih se poistovecuje sa lopuzom. Pa ce te podredjeni cudno gledati i sve sporije ispunjavati tvoje naredbe. Pa ce ti se dojucerasnji naucni i politicki prijatelji prestati javljati (to ti je poznato, zar ne?). Pa ces se bojati, bojati, a neces imati sa kim da podelis strah. Puno te je ljudi klelo, prijatelju, puno. Nece to otici u vetar. Mnogima si normalan zivot i egzistenciju doveo u pitanje. Mnoge si nepravde pocinio. Stize racun za naplatu. A ti sam. Sasvim sam, Sve vise i vise...

    ОдговориИзбриши
  66. E, pa Sole Mio, ti si otpevao svoje... Secas se one od Garavog sokaka: Kroz resetke nije zora, to sto zora biti mora...

    ОдговориИзбриши
  67. "Previše ličnih strasti. Nepotrebno. Dajte samo suve činjenice."
    Izvoli, skidaj do mile volje. Činjenice. I širi dalje.

    ОдговориИзбриши
  68. "Ne kradi" - Bog
    "Dobićeš otkaz" - Soleša

    ОдговориИзбриши
  69. Ej, ljudi, pa mi za jedan dan opet skupili vise komentara nego on za pet. Spori su mu pisci, I nije ih mnozina, a? Imace i on vremena da ih pise. Na zatvorskom zidu...

    ОдговориИзбриши
  70. Što je najgore, stradaće kao žrtva trenutka. Jebi ga, kriza je, mora vlast nečim da zadovolji raju. No, bolje ikako nego nikako.

    ОдговориИзбриши
  71. ja mislim da mu je ovo politika zakuvala, pa ce na kraju da priskoce i "spasu" fakultet, grad i ugled time sto ce ga najuriti. nije ovo bez necijeg miga ni pocelo. a oni za koje on misli da su kolovodje ovde su samo statisti. politika, brajko, politika, nego sta. i to malo visa od lokalne.

    ОдговориИзбриши
  72. Nije da ih nema, nego moraju da rade ljudi preko volje, najradije ne bi ali ne smeju da se usprotive,...pa brljaju nesto.

    ОдговориИзбриши
  73. Samo dodaš "s" na ovu adresu- njegova je inicijativnagrupapfs.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  74. Падај сило и неправдо!

    ОдговориИзбриши
  75. Ej, ljudi, pa mi za jedan dan opet skupili vise komentara nego on za pet. Spori su mu pisci, I nije ih mnozina, a? Imace i on vremena da ih pise. Na zatvorskom zidu...
    NEMA ODAKLE DA PREPISUJE!

    ОдговориИзбриши
  76. ne ide nista u Srbiji bez politike pa tako i ovo. Nagazio je on mnoge i vazne face, pa mu se sada vraca. Nema sada vise uticajnih politickih prijatelja, poceli su da beze od njega kao od kuge, malo sutra ce meno od tih prevejanih likova da podmece svoja ledja za ovakvu trulez. Svi skupljaju politicke poene a na njemu moge da poene prikupe jedino ako ga se ratosiljaju. Pa i Knezevic je u Zrenjeninu tako zavrsio, eno ga de cami u bajbokani mesecima ....a ovo sa Solesom je , koliko vidim, jasna stvar, skolski primer korupcije i prevare.
    Pozdrav ekipi.
    I cast i ugled Sombora se mora sacuvati i jasno je sta treba sa ovakvim belosvetskim protuvama i hohstaplerima

    ОдговориИзбриши
  77. Pregledao sam plagirane materijale. Neverovatno, taj covek ne shvata razliku izmedju pojmova autorsko pravo (engl. copyright)i pravo na kopiranje (engl. right to copy), a objavio je, kako stoji gore, osam knjiga. Pitam se, kako neko ko je toliko "nepismen" moze napisati toliko knjiga? Je li i to Srbija? Nisko smo pali.

    ОдговориИзбриши
  78. Ko laže, taj i krade. Ko krade, taj ide u zatvor.

    ОдговориИзбриши
  79. Sta je sa tom republickom komisijom koju spominje Solesa? Da li je stvarno odrzala sastanak i za par dana utvrdila da nije bilo nikakvog plagijata i da su autori knjiga iz kojih je solesa ukrao tekstove lazni?

    ОдговориИзбриши
  80. Sole, de majke ti nazovi sutra sekretara za nauku. Čisto da vidiš da li je pri telefonu.

    ОдговориИзбриши
  81. Fakultetom već osma godina vlada strah od Soleše. Nismo se smeli vidjati, razgovarati, družiti, smejati, pevati, slaviti. U svima nama je video sumnjive i nepoželjne ljude, koji, kako bi stalno ponavljao, "narušavaju ugled fakulteta". Neizmerno hvala ljudima iz inicijativne grupe, nismo se najsmejali tokom svih ovih Solešinih godina vladavine koliko se smejemo ovih dana prateći uporedo vaš i njegov blog. Hvala vam....

    ОдговориИзбриши
  82. ma kakva komisija, to se neko pravi duhovit ali ne ume

    ОдговориИзбриши
  83. Tuzilastvo treba po sluzbenoj duznosti da reaguje. U javnost su izneseni dokazi, kojih je preko 300 stranica. Sta se ceka? Naredba iz Beograda, Novog Sada?

    ОдговориИзбриши
  84. Gospodo iz javnog tuzilastva, radite li nesto, ili ste bas svi nekako u ovo vreme na godisnjim odmorima?

    ОдговориИзбриши
  85. Драган Солеша је ПЛАГИЈАТОР. То потврђују очите чињенице, изнесене у јавност путем овог блога. Због тога он сноси огромну МОРАЛНУ ОДГОВОРНОСТ, а сатисфакција је могућа једино његовом сменом или оставком. Кривичну одговорност нека утврђују надлежне институције. Нема ту велике мудрости, господо.

    ОдговориИзбриши
  86. Zar ne postoji novoformirano odeljenje pri MUP-u za visokotehnoloski kriminal? Doduse, ovo sto je Solesa radio i nije bas neka visoka tehnologija, to rade i deca u osnovnoj skoli.

    ОдговориИзбриши
  87. Jad je sto sada svi okrecu ledja i prave se blesavi. Dok ne pukne bruka na javnoj konferenciji u Medija centru, nece se nista resiti. Zato gospodo, pravo u Medija centar, nemate sta vise da cekate.

    ОдговориИзбриши
  88. Ljudi moji, Solesa je sa hrvatske akademske i istrazivacke mreze CARNet doslovno UKRAO 45 strana iz svoje knjige Obrazovna tehnologija (od 182 do 226 strane). DOSLOVNO. Menjajuci samo ijekavicu u ekavicu, ostavljajuci cak i brojne kroatizme, Pa ko to moze da odbrani? Kakva prica, kakve lazi, kakvi obozavaoci? On je nemoralan kao sto je nemoralna i njegova okolina koja ga brani da bi sacuvala svoje privilegije uskog kruga ljudi oko njega. Solesa je LOPOV i treba da zavrsi kao lopov. Sa fakulteta mora da bude isteran!!!

    ОдговориИзбриши
  89. Мој Сомборе након толко мука,
    Солеша те сад по свету брука!
    Ти си некад био школска дика,
    сад си одраз прљавога лика.
    Па, Сомборци, подигнимо главе,
    сетимо се наше старе славе,
    нашег часног и поштеног рада -
    најуримо лопужу из града!

    ОдговориИзбриши
  90. Isteran, nego sta...a kada je rec o Studentskom domu, njega su izgradili gradjani ove zemlje placajuci to iz budzeta. Pravo pitanje malobrojnim obozavateljima lika i dela Dragana Solese jeste - da li zato sto je vlast prepoznala potrebu da se u Somboru izgradi dom, treba prelaziti preko Solesinih kriminalnih dela? Nista se gore nije desilo ovoj ustanovi nego kada je on dosao ne njeno celo. Kakva modernizacija i slicne price, pa za kompjutere i nastavna sredstva drzava redovno dostavljava novac sveim fakultetima? da li znate koliko je knjiga kupljeno za biblioteku fakulteta proteklih godina? pas komada, alo ljudi,pa komada.....a Soelsa ce pre da vrati pare koja dryava nameni za strucno usavrsavanje nastavnog kadra nego da plati svojim nastavnicima odlazak na neku konferenciju ili nesto slicno. Istovremeno, godinama se vozi u sluzbenom vozilo 365 dana godisnje, placaju mu se parkinge karte po Novom Sadu, gorivo, sluzbeni ruckovi i vecere, do skora je imao licno obezbedjenje tj. bodigarda, angazuje se godinama advokat Branko Cicovacki da, pored tri zaposlena pravnika na fakultetu, zastupa Solesu u sporovima koji se protiv njega vode. Alo , ljudi, i slepci su vec progledali...

    ОдговориИзбриши
  91. Seća li se neko pesme Johnny-a Štulića (grupa AZRA) "KAD FAZANI LETE". Ko da je jutros pisana za Soleškua i ove njegove:

    Zašto tražiš karizmu u sebi punjena ptico
    mogućnost prosvijećenosti
    razdvaja te u beskraj od žudnje za misijom
    miris zemlje
    koncentrični krugovi gluposti i neznanja
    kao prstenje
    ono dalje ne razumijem
    izgleda mi da je mrtva straža
    rekoh sebi
    moj bože koliko demagogije sustavno poređane u artiljerijske salve
    koliko pokradenih misli iza kojih ne stoji ništa osim mržnje
    sujete
    vlasti
    i koliko pokvarenosti treba da se izlije
    pred naše noge
    i kako je do neprepoznavanja dovedena
    suština prevare...

    Eh, Johnny B. Good!

    ОдговориИзбриши
  92. Солеша др Драгане. И ви око њега. Преклињем вас одговорите ми:

    1. Да ли је часно плагирати стотине страна туђих радова и потписати их својим именом?

    2. Да ли је то што видим пред очима тачно или није, реците ми отворено, само да или не!

    3. Ако кажете НЕ да ли сте својим именом и чашћу спремни да гарантујете за то!

    4. Ако се ипак докаже да је ово што је на блогу истина (а ја проверавао на хрватском сајту - све је дословно, ако не верујете идите па погледајте) шта ћете да урадите. Признаћете заблуду или не? Сносићете последице? Или појео вук магарца?

    ОдговориИзбриши
  93. Nema potrebe oslovljavati ga sa dr, sada je jasno da on to nije, kao sto nije ni profesor. On je PREVARANT I LOPUZA. A osim za lopovluke, treba da odgovara i za LAZNO PREDSTAVLJANJE.

    ОдговориИзбриши
  94. Posto na njegovom sajtu pateticno optuzuju ovdasnje blogere kako nemaju akademskog stila (cuj, stila, ha-ha, bratac, a on ga bas ima), evo nekoliko dokaza da se i sa akademskim stilom moze reci istina o Solesi:

    1. Honos honestum decorat, inhonestum notat (Postenog coveka pocast krasi, a nepostenog zigose)

    2. Facta infecta fieri nequeunt (Sto je uradjeno, ne moze biti ne uradjeno).

    3. Hannibal ante portas! (To ti dr Solesa vec necu prevoditi, slutis i sam, zar ne?)

    ОдговориИзбриши
  95. Eto, vidite da možemo i akademski. Ali, i da ja dodam još jednu akademsku: Frustra surdas aures fatigare (što bi mi rekli: Zaludno je gluvome pričati). Što se mene tiče, njemu više pristaje lepo srpsko narodno obraćanje: MORE M'RŠ LOPUŽO!

    ОдговориИзбриши
  96. Da taj vas Solesa ima imalo soli u glavi pobegao bi bez obzira i sakrio se u misju rupu od bruke i sramote. Ovako vise mu pristaje da se preziva Plesneša, jer to izgleda jedino ima u glavi...

    ОдговориИзбриши
  97. I misliš Soleša, ne čita ovo Fakultet, a? Ne cita Sombor? Ne smeju se ljudi? Ne uživaju? Navijaju za tebe, sigurno, a? Ma daaaaaa! U pravu si. I oštro osuđuju ovakve napade na časnog čoveka i uglednog dekana. Umiru od želje da te podrže. U pravu si, prijatelju. Umiru, ali od smeha! A neki i od stida.

    ОдговориИзбриши
  98. Pregledao sam blog "S"(o leše) o pravoj i jedinoj istini. Na prvi pogled se može utvrditi da komentare piše nekoliko osoba, bez odgovora da li je prava i jedina istina plagijat, kod nas i u svetu, krivično delo krađe intelektualne svojine. Jedna osoba u više komentara sa istom temom ne zna da se posle znaka interpunkcije (tačke i zapete) mora otkucati razmak, niti je informatički pismen jer ne zna da postoje naša slova č, ć, ž, š, đ, u latiničnom i ćiriličnom pismu. Druga osoba sa više komentara ne razlikuje termine "inicijalna" (početna) i "inicijativna" (samostalno podsticajna) grupa. I neke mlade kolege, studenti, kako se predstavljaju, ponavljaju istu nepismenost. Jadan je fakultet i dekan koga oni brane, svojim "akademskim" i "informatičkim" znanjem, bez "činjenica" o pravoj i jedinoj istini o plagijatu. Bilo bi smešno, da nije tužno!

    ОдговориИзбриши
  99. Preterujete.Obavestite Hrvate.Oni će odraditi posao.Kad već ne umemo sami.

    ОдговориИзбриши
  100. Ovo kao vidim tipa kako obija kuću, a on kaže čini mi se da ti je pegla ostala uključena, pa hteo pomoći

    ОдговориИзбриши
  101. Замишљам сцену: Ноћ. Пећина. Група храбрих академских угледника седи при бакљама и промишља шта им је сад чинити: Солеша, Гријакова, Миланче, Драганчица, Милинко, Мирче (али не Елијаде), Јеленче (са два три имена и презимена), тетка Нада, Тамарица (са дигитроном да обрачуна дневнице и ноћнице) и нико више. Нико. Један дисонантан глас (разума) каже: "Људи, ајде да се предамо. Опкољени смо чињеницима. Истина нас бомбардује. Етика нас напада. Нема се више куд!". Тишина. Сви ћуте. А јуначки глас, снажно (плагирајући бојом гласа Џон Вејна) узвикне: "Нема предаје браћо и сестре! Борићу се до задње капи ваше крви. А онда ћу признати вашу кривицу и жртвоваћу се. Отићи ћу негде на нову функцију...". Сви тапшу усхићено. Сви су срећни. И бистри као небо звездано изнад њих. (ЕТО, ЈЕЛ'ДА МОЖЕ И КУЛТУРНО)

    ОдговориИзбриши
  102. Gugluj "soleša plagijator". Širi se nezaustavljivo!

    ОдговориИзбриши
  103. Hoću skeniranu kopiju krivične prijave!!!

    ОдговориИзбриши
  104. eno se organizuju mitinzi podrske za Solesu, pravednog i casnog rukovodioca. Skupile se familije, rodjaci i prijatelji svih onih koje si oterao da ti daju podrsku.......Nemoj sada da se izvlacis, nista drugo nisi radio no si smisljao nacine kako da uklonis sve one za koje ti se ikada ucinilo da bi ti si u bilo cemu mogli suprotstaviti, zato si i kopirao knjige sa interneta jer nisi imao vremena da se naukom bavis. I svaki put si blistao od zadovoljstva kada bi nekom dao otkaz ili bi sam podpritiskom otisao, to su bili trenuci tvoga trijumfa....Uzivao si. Eto ti sada. Sada se brukaj. A sto ne pozoves nekoga od politicki prijatelja na kafu, onako malo da se prosetate gradom, popijete kafu u Metrou??? Probaj da pozoves, sta te kostam, i onako nemas vise sta da izgubis

    ОдговориИзбриши
  105. http://blog.artichoka.net/2009_08_01_archive.html - blog jednog od pokradenih autora. Posvećen Soleši.

    ОдговориИзбриши
  106. pozdrav inicijativnoj grupi!
    kada ce te da "okacite" deo iz Solesine knjige gde je pokrao Kseniju Dimitrijevic? Prica se da je i tu sve doslovce prepisao?

    ОдговориИзбриши
  107. Покушаћу да одговорим на хвалоспеве господина Солеша, културно, чињеницу по чињеницу:
    1. "Отворено је пет наставних смерова" је НЕТАЧНО! Истина је да је акредитовано пет студијских програма, јер школски библиотекар и дизајнер медија у образовању нису наставни смерови. ИСТИНА је да нису акредитована два веома важна образовна профила: ПРЕДШКОЛСКИ ВАСПИТАЧ (као основни академски студиј) и ДИЗАЈНЕР МЕДИЈА У ОБРАЗОВАЊУ (као дипломски академски студиј) још у трећем циклусу акредитације. ИСТИНА је да је господин Солеша тражио у петом циклусу само ДОКТОРАТ НАУКА ЗА ДИЗАЈНИРАЊЕ МЕДИЈА, а други сродни факултети докторске студије за дидактичко-методичке науке и слично. ИСТИНА: Национални савет за високо образовање својом одлуком није поставио "Солешину научну област" у свој попис наука. ДОКАЗ: сајт Министарство просвете / Комисија за акредитацију / Листе / Трећи и пети циклус или сајт Министарства просвете / Национални савет за високо образовање.

    ОдговориИзбриши
  108. Nasmejah se čitajući onaj Solešin blog. Te dve-tri osobe stalno zameraju vama što ste anonimni. A oni se ,,potpisali". Čak ni Đurđa ne stavlja svoj potpis! Pa ni dekan(ja ću ovo ipak pisati malim slovom, jer tako se i piše, a tako i mislim. Pametnije im bilo (njima dvoma) da spremaju odbranu. Ali, NEMA SE ODAKLE PREPISATI ne zato što ne žele prepisivati više, nego stoga što ne postoji takav SLUČAJ kao što je ovaj- BRUKA NAD BRUKAMA!!!

    ОдговориИзбриши
  109. "pozdrav inicijativnoj grupi!
    kada ce te da "okacite" deo iz Solesine knjige gde je pokrao Kseniju Dimitrijevic? Prica se da je i tu sve doslovce prepisao?"
    U najskorije vreme. Ne stižemo.Toliko je toga ukrao.

    ОдговориИзбриши
  110. Ksenija, pa ti srce... Solesa tvrdi da si baba-vestica, baba-roga, a ti si covek velikog srca. Ti si heroina blogera inicijativne grupe, pametna, lepa i postena.
    Nemoj se ljutiti ako u celosti citiram tvoje pismo sa "articoke".

    "11.8.09
    Kradja
    Juce sam saznala da je moj rad, po ko zna koji put, ukraden, i ovog puta objavljen u udzbeniku dolespomenutog profesora. Ne potresa me to uopste ali, ako nista drugo, ne zelim da takve stvari ostaju zataskavane stoga nek se zna...

    Ljudi kradu kada su ocajni, kada nemaju, kada nemaju ono sto neko drugi ima il kada neko drugi ima bolje.

    Kradu zato sto su pohlepni, lenji, sebicni i uvrnuti.

    Oni koji kradu kradu od bilo koga i siromasni su na ovaj ili onaj nacin.

    Gospodine Solesa TI si upravo to, siromah. Krades od nas zato sto mi imamo ono sto TI nemas. Zato sto znamo, umemo i mozemo.

    Nisi TI mocan covek. Mocni ljudi nisu lopovi, varalice i plagijatori. Nisi ni uspesan, ni intelektualac. Tvoja glava je intelektualni otpad i sav tvoj intelektualni napor je fokusiran na prevare, lazno uzdizanje i prividan uspeh.

    Nemas nista. Nemas prijatelje, jer svi ljudi oko tebe su isti kao i ti i okruzuju te jer u tome imaju interes.

    Ne osecam se ni ostecenom ni uvredjenom tvojom kradjom.

    Ja znam umem i mogu ono sto ti ne znas niti ces ikada znati, ne umes niti ces ikada umeti, niti ces ikada moci ono sto ja mogu.

    Samo izvoli, sluzi se i nemoj da te bude sramota kada ti se ljudi budu smejali.

    Teraj po svome i uzivaj jer, kao sto sam vec napisala negde, ti si posebna sorta i mesto ti je tamo gde i takvima slicnim tebi, na primer medju muciteljima zivotinja, jer oni znaju kako da postupaju sa pravim dzukcima :)"

    ОдговориИзбриши
  111. Одговор на хвалоспев о господину Солеши је следећа чињеница:
    2. "Проф. др Драган Солеша је најзаслужнији за добијање акредитације" је потпуно НЕТАЧНА. ИСТИНА је да иза акредитације неког студијског програма не леже зидови, спратови, зграда, већ наставна и научна "КОМПЕТЕНЦИЈА" свих, а не једног професора са тог студијског програма. ДОКАЗ: сајт Министарства просвете / одлуке Националног савета за високо образоваер / Комисије за акредитацију.

    ОдговориИзбриши
  112. Културан одговор на хвалоспев о господину Солеши је следећа чињеница:
    3. "Удвостручен је број студената" је ТАЧАН али са аспекта пуњења факултетског буџета за оне финансијске потребе о којима нека финансијска полиција говори. ИСТИНА је да преко 100 УЧИТЕЉА чека посао на Заводу за запошљавање у Сомбору, а да "ДИЗАЈНЕРА" медија нема на списку Шифарника занимања у Србији, нити отворених "радних места". ДОКАЗ: Републички завод за тржиште рада и Приручник евиденције у области запошљавања.

    ОдговориИзбриши
  113. Sole, sta si sada smislio? Koga ces da potplatis? Hoces da das zeni nekog ministra doktorat, hoces da mu zaposlis cerku ili strinu? Sve bi ti sada uradio, sto nas narod kaze,ma i gu...e bio dao, samo da ovo prestane i da te neko konzervira na dekanskom mestu. Ali to je nemoguce,ynas i sam da je nemoguce, ovo sa tvojom prepisivacinom toliko smrdi da se smrad prosirio ne samo po Srbiji vec i po susednim zemljama. Znaju svi dobro ko si i sta si, matori....mozes li sebe u oci da pogledas svako jutro? Ajd ti ko lazni dr Dabic pa tutanj u neku sumu ili selendru da te niko ne prepozna. i to dok jos imas vremena

    ОдговориИзбриши
  114. U toku je izbor za NAJ plagijatora (konkutencija: zapadni Balkan). Znate li ime pobednika? (ovaj mandat se dodeljuje doživotno).

    ОдговориИзбриши
  115. Све нас хвата љута мука,
    славну школу декан брука!
    На сјај школе од два века
    паде ружна, срамна флека!
    Преко зиме, преко лета,
    краде човек с интернета
    врло стручно, врло вично,
    и потпише себе лично,
    па објави књигу нову
    и покупи добру лову!
    Сад одједном, ето туге,
    клоне га се као куге,
    оде углед, статус, лова,
    те сад слови за лопова!

    ОдговориИзбриши
  116. Поново културан одговор на хвалоспев о господину Солеши је следећа чињеница:
    4. "Дозидан је и опремљен трећи спрат на згради факултета" је ТАЧНО, али је ИСТИНА од неквалитетног и јефтинијег другог грађевинског материјала, који није био предвиђен Јавном набавком радова. ДОКАЗ: грађевинска књига и спецификација јавне набавке. РАЗЛИКА: укњижени станови у Новом Саду (Драган)и Сомбору (Драгана, референт за јавне набавке на факултету). ДОКАЗ: Републички геодетски завод, Служба за катастар непокретности.

    ОдговориИзбриши
  117. Ljudi, jel' se ovo čika Jova vratio među Srbe, pa nas uveseljava svojim poučnim stihovima.

    ОдговориИзбриши
  118. Поново културан одговор о хвалоспеву господина Солеше је следећа чињеница:
    5. "Подигнут је Студенски дом капацитета 150 места" је ТАЧНО, али је то развој социјалне институције, а не високообразовне институције за коју је задужен. ИСТИНА је да постоје ампартмани за одмор за њега и његове уморне "путнике" намернике. ИСТИНА је да није било господина Синише Лазића из Демократске странке, "убеђујући" да не кажем "свађајући" се са господином Пајтићем у оквиру Фонда за капитална улагања, од дома не би било ништа, оног тренутка када је господин Солеша довео свог партијског министра из ДСС да га медијски угости код дома. ДОКАЗ: Господа Лазић и Пајтић и Фонд за капитална улагања. Не верујем да ће му они опростити и заборавити.

    ОдговориИзбриши
  119. Поново културни одговор на хвалоспев господина Солеше је следећа чињеница:
    6. "Одвијала се успешна међународна сарадња са владом Финске и сродним факултетима у Финској, Хрватској..." је ТАЧНА, али је зато потпуна ИСТИНА само ради добијања новца од Финске владе да би се штампали плагирани "универзитетски" уџбеници (новац стављао у свој џеп, а не на факултетски буџет)и крала интелектуална својина сродних факултета у Хтватској... ДОКАЗ: постављени оригинали и плагијати на овом блогу, тако да га сваки иоле нормалан човек може упоредити и стећи увид о правој и "јединој" истини о дешавањима на Педагошком факултету у Сомбору.

    ОдговориИзбриши
  120. Siniša Lazić (DS) je sto puta zaslužniji za izgradnju studentskog doma od Soleše koji je tad pripadao DSS-u. Ovaj čovek je bar dovukao gomilu para u naš grad (glavna ulica, dom, vodovod, putevi), a Soleša je samo odvlačio, ko što i danas odvlači. Bilo bi dobro obratiti se g. Laziću, verujem da bi imao razumevanja za ovu priču. On je, ipak, stari Somborac, i poreklom i osećanjem. A uticajnijeg od njega i nemamo. Dakle, halo g. Laziću, takva i takva stvar...

    ОдговориИзбриши
  121. Mislim da se treba zatražiti i zvanična poseta gradonačelniku Sombora. Pa ipak je u pitanju ugled grada i najstarije školske ustanove u njemu.

    ОдговориИзбриши
  122. Вратио се чика-Јова
    препун нада, препун снова,
    ал кад виде тог декана,
    мада свестан српских мана,
    он зажали што је крено,
    из сна вечног што се прено!

    ОдговориИзбриши
  123. Čika Jovo, nemoj žurit,
    bagru ćemo tu najurit!

    ОдговориИзбриши
  124. Svaki dan, svaki sat, treba da ponavljamo svima na fakultetu, svima u gradu, svima u Srbiji: DRAGAN SOLEŠA JE PLAGIJATOR. Valjda će se nešto pokrenuti. Nemojte da stanete. Samo napred, pustice ga i politicari niz vodu kad se javnost uskomesa. Nogu u guzicu i da se zaboravi ova sramna epizoda slavne skole.

    ОдговориИзбриши
  125. E, pa nije to jedina njegova sramna epizoda. Bice toga jos kada se otvore racuni u racunovodstvu i javnim nabavkama... Cujem vec da postoji kandidat za novog sefa racunovodstva sa jednim prevashodnim zadatkom. Zna se vec kojim... Ala ce se tek onda pisati svasta. Ovo ce biti lelujava sencica u njegovom secanju kad izbije frka i kad se sazna koliko je para primao i otimao.

    ОдговориИзбриши
  126. Znas, Solesku, najstrasnije je kad kod ljudi nestane strah. I kada se strah pretvori u smeh. Pa ne mozes nas covece sve pobiti (a bilo bi lepo, jelda), ne mozes nas sve otpustiti, ne mozes nas sve potkupiti... Tada se treba polako izvuci iz cele price. Stvarno, gde vidis sebe za sest meseci?

    ОдговориИзбриши
  127. Ja ga vidim u lepoj uniformi sa brojem. Ponosno šeta sa metlom na ramenu i čisti zatvorski krug razmišljajući o hudoj sudbini svojoj i opsegu ljudske nezahvalnosti (eto, koliko sam ucinio za njih, a oni ovako...). E, moj, Dragane...

    ОдговориИзбриши
  128. molim te, sole, ne cini vise nista za ovaj grad i ovaj fakultet. nek propadnu bez tebe, covece mesijanske velicine

    ОдговориИзбриши
  129. Razmišljam ovako: da čudnih li puteva sudbine - biti ćerka čoveka zvanog 10%, a postati žena čoveka zvanog 100%. Pa kakvi bi tu bili potomci (1000%, 10000%, 1000000%...). I biti tako iskreno ogorčena što ti zli, bolesni i prljavi ljudi blate veliku svetinju, dekana i supruga... Ej, što to liči na jednu već viđenu priču iz devedesetih. Fali još samo cvetić u kosi...

    ОдговориИзбриши
  130. Cujem da fizicki preti Berberu i Jerkovicu? Ma nisu oni, prijatelju, nisu oni. Samo gledaju i uzivaju... Mnogo nas je, brate, mnogo. Iznenadices se uskoro...

    ОдговориИзбриши
  131. Solesa, ignorisi dokaze i cinjenice. Ko ih j...e Ti znas da ti nisi nista ukrao, jel tako? Ti si cist kao suza. Sve te knjige plod su tvoje licne genijalnosti i dugotrajnog mukotrpnog danonocnog rada i promisljanja. Pa kad je tako, opusteno, samo opusteno, mili moj. Ti ces pobediti istinu. Ti si jaci od pravde. Ti si mocniji od sistema. Ti si centar sveta. Velicina kakvu majka vise ne radja!

    ОдговориИзбриши
  132. Солешко није тако глуп. Зна он да није јачи од система, истине и правде. Зна он шта је учинио. И шта може да изгуби. Али верује да ће као и до сада у слалому мимоилазити и истину, и правду и систем... Само изгледа залеђена стаза овај пут. Могао би да исклизне.

    ОдговориИзбриши
  133. Sklanjajmo ljudi ovu dekansku budalu. Cepa fakultet, deli ljude, pravi zlu krv... Treba nama ziveti i posle njega.

    ОдговориИзбриши
  134. Ono što je doista tragično što je taj tip figurirao kao kandidat za mesto pomoćnika ministra nauke, i to kao kadar DSS-a, čiji je jel, član bio, sve dok nisu bili objavljeni reultati izbora prošle godine. Nakon čega im se prestao javljati na telefon. Ondak je shvatio kako je uvek bio za DS. Dokle?

    ОдговориИзбриши
  135. Poštovani studenti, vaš interes i interes Fakulteta će biti zaštićen. Ugrožen će biti jedino interes građanina Dragana Soleše. I njegovi saradnici, ukoliko se pokaže da su radili pod prisilom te da nisu kršili zakon,nastaviće sa radom. Želite li da kroz život idete sa diplomama koje je potpisao Plagijator?

    ОдговориИзбриши
  136. da ponovim, oklen ti stan u ns? i koliko ih imaš?

    ОдговориИзбриши
  137. O soleša, šta ti rade! Zagorčavaju ti život, propade ti zasluženi godišnji odmor, a zaslužio si ga nakon napornog plagiranja. Propade ti planirani odlazak bratu u Francusku. A sećas se kako je bilo lepo: sedneš u fakultetska kola i pravo kod brace u Pariz, a sve o trošku fakulteta. Mi svi "srećni i zadovoljni", jer "fakultet to si ti".

    ОдговориИзбриши
  138. Otpevao je i on svoje, gotovo je....svi vec znaju za sramotu, samo se on jos, jadjenik, valjda nada da ce se neko cudo desiti koje ce ga spasiti...mnogo si daleko otisao u svojoj bahatosti i bezobrazluku, mmnogo...

    ОдговориИзбриши
  139. Sta je, cujem da sada obigrava oko demokrata ne bi se sa njima slizao? Ti tek nisu sisali veslo, ima da ga otresu al onako.

    ОдговориИзбриши
  140. Znate li najkraću definiciju plagijata.
    Plagijat je kada neko magnum opus (remek-delo)koristi kao magnus crimen (veliki zločin).

    ОдговориИзбриши
  141. Zašto stalno napadate jadnog Solešu. Ostavite čoveka na miru. On i njegovi najbliži saradnici trenutno naporno rade na devetoj knjizi plagijata, ali ovaj put sastavljenu od anonimnih autora sa svoga bloga. Čik, uhvatite ga!

    ОдговориИзбриши
  142. Građani iz svog džepa ne omogućavaju Soleši samo da prima platu i dekanski dodatak, nego i vozikanje fakultetskim kolima gde hoće i kad hoće, sa nalogom i bez naloga. Tako on, sa svojom ženicom jednom nedeljno sedne u kola, ispuni putni nalog i ode u Panjkovic ACADEMY u Beograd gde se oni friziraju i peglaju do mile volje, a onda opet u kola, pa na ručak u neki ugledni restoran, pa polako u Sombor lepih frizura i punih stomačića. On se ne frzira bilo gde - isključivo kod Panjkovic ACADEMY, pa koliko-košta-da-košta, a košta bogami toliko da se svi zaposleni mogu frizirati u salonu pored fakulteta. E, šta ti je uspešan čovek-plagijator! Pa ko mu ne bi zavidio. Da ga vidim!!!

    ОдговориИзбриши
  143. A lokalni mediji-muk. O čemu li će nas sutra obavestuti Somborske novine? O drugom upisnom roku na fakultetu ili će raditi svoj posao? Kada i oni o tome budu pisali tada samo još nova klasa vojnika u Somboru to neće znati. Da pozovemo Brankicu Stanković

    ОдговориИзбриши
  144. Slavoj Žižek, genijalac planetarnih razmera, ima jednu poučnu priču-metaforu o tome šta se događa kada se autoritarni režim - kakav je, uostalom, i ovaj Solešin - približi krizi koja će ga okončati. A kako je sa režimima tako je i sa režimlijama. Poslušajmo ovog zmaja među filozofima:
    "Kada se autoritarni režim približi krizi koja će ga okončat, njegov raspad odvija se, kao po pravilu, u dva koraka. Pre nego se zaista sruši dešava se zagonetan prelom (u Solešinom slučaju do je sadašnji trenutak): iznenada, ljudi znaju da je igri došao kraj, oni se naprosto više ne boje. Ne samo da režim (čitaj: Soleša)gubi svoju legitimnost, već se upotreba sile kojoj pribegava vidi kao slabašna, panična reakcija.
    Svi znamo za uobičajenu scenu iz crtanih filmova: mačak je stigao do provalije, ali i dalje nastavlja da hoda, ne obazirući se na činjenicu da je izgubila tlo pod nogama; ona će pasti tek kada pogleda dole i primeti ambis pod sobom. Kada izgubi vlast, režim je kao mačka iznad provalije: da bi pao, treba ga samo navesti da pogleda dole..." (NIN, br.3053, od 02.07.2009).
    Soleša je upravo iznad te Žižekova provalije, a da bi pao inicijativna grupa ga navodi samo da pogleda u materijal koji je objavljen na ovom blogu.
    Samo nastavite, "progledaće" Soleša, ali u Žižekovu provaliju.

    ОдговориИзбриши
  145. A za oproštaj evo ijoš ledne pesme: O Sole, a sad adio!!!

    ОдговориИзбриши
  146. "Solesa tvrdi da si baba-vestica, baba-roga,"

    Moze li neko pojasnjenje u vezi ovoga?

    ОдговориИзбриши
  147. "Slazem se da ovde ima VEOMA ozbiljnih elemenata za istragu, da vidimo na primer koja obavestajna sluzba stoji iza ovoga, mada i slepom je jasno ko stoji. Ako mislite da postavite one umnobolnike sto su autori zanimljivih zbirki pesama, da bi ste unistili fakultet koji je jedan od najstarijih, prevarili ste se. Nece tu trebati obezbedjenje!!!! " veli preteći na suprugovom blogu buduća gđica Grijak.
    Tako je Đurđa, UDBA iza đale!

    ОдговориИзбриши
  148. Ksenija,poseti plagijatorov kontrablog-inicijativnagrupapfs.blogspot.com. I advokata.

    ОдговориИзбриши
  149. "Slazem se da ovde ima VEOMA ozbiljnih elemenata za istragu, da vidimo na primer koja obavestajna sluzba stoji iza ovoga, mada i slepom je jasno ko stoji. Ako mislite da postavite one umnobolnike sto su autori zanimljivih zbirki pesama, da bi ste unistili fakultet koji je jedan od najstarijih, prevarili ste se. Nece tu trebati obezbedjenje!!!! " veli preteći na suprugovom blogu buduća gđica Grijak.
    Da nismo paranoični malčice,aaa? Zapravo, ko će ga znati, možda i jest UDBA :-)

    ОдговориИзбриши
  150. "Slazem se da ovde ima VEOMA ozbiljnih elemenata za istragu, da vidimo na primer koja obavestajna sluzba stoji iza ovoga, mada i slepom je jasno ko stoji. Ako mislite da postavite one umnobolnike sto su autori zanimljivih zbirki pesama, da bi ste unistili fakultet koji je jedan od najstarijih, prevarili ste se. Nece tu trebati obezbedjenje!!!! "
    Ej, istina vas proganja, istina. Utuvite si to u glavu.

    ОдговориИзбриши
  151. Stvarno ste efikasni. Bojim se samo da njih dvoje ne nestanu netragom. Zbog toga, krivičnu prijavu što pre!

    ОдговориИзбриши
  152. Bracni par gubi zivce? eh, sta ti je usud male sredine koja ne moze da oprosti uspeh i genijalnost ovog vanserijskog para koji lici na BONI I KLAJD. Pa nije vam caca ostavio tu casnu obrazovnu ustanovu da bezocno cedite iz nje dokle god ima!

    ОдговориИзбриши
  153. И Kako su smesni ovi iz druge grupe,ulepsali su mi dan svojim mejlom, jer sam se slatko nasmejao. Zar toliko ne vide da je naziv ove grupe, jedan dobar sarkazam na naziv njihove. Stvarno su puni mrznje, da ne vide nesto sto je i vise nego ocigledno...Gospodo sa drugog blocka, dajte ne mojte biti toliko glupi, kada moram tako da kazem...
    гђо Солеша, Сомбор се више не смеје. ТРАЖЕ ВАС !!!

    ОдговориИзбриши
  154. Sole, ne zakljanjaj se iza casnog imena somborske Uciteljske skole koju si svojom delatnoscu doveo na stub srama!

    ОдговориИзбриши
  155. Pare koje bahato trošite u vreme kada većina jedva sastavlja kraj sa krajem su pare građana ove zemlje, naše pare, za vas - tuđe pare. Sram da vas bude bando lopovska!

    ОдговориИзбриши
  156. Nemaju oni gde da nestanu, pred koje ce studente posle ove sramote da izadju? mada, nemaju oni ni stida ni srama. Da trunke postenja imaju ne bi takve gadosti radili. JOs se usudjuju da se podsmevaju i drze moralna predavanja. Kakvo bescasce...

    ОдговориИзбриши
  157. Riba se čisti od Solešine glave!

    ОдговориИзбриши
  158. Soleša, kazu da raja čita tvoj blog kao sumanuta. Duhovit, jezgrovit, zabavan, istinit, nepristrasan... Ma ceo Sombor, šta Sombor, cela Vojvodina i Srbija čitaju i uživaju u kratkim esejima Grijakove kao što su u "Dugi" svi nekada čitali Miru Marković. Što ti umeš da radiš na svojoj stvari, svaki ti čast!

    ОдговориИзбриши
  159. Plagijatom si došao do zvanja. Ucenom do pozicije. Lopovlukom do imovine.

    ОдговориИзбриши
  160. "Tako on, sa svojom ženicom jednom nedeljno sedne u kola, ispuni putni nalog i ode u Panjkovic ACADEMY u Beograd gde se oni friziraju i peglaju do mile volje, a onda opet u kola, pa na ručak u neki ugledni restoran, pa polako u Sombor lepih frizura i punih stomačića. On se ne frzira bilo gde - isključivo kod Panjkovic ACADEMY, pa koliko-košta-da-košta, a košta bogami toliko da se svi zaposleni mogu frizirati u salonu pored fakulteta."
    Tamo gde ide frizura je besplatna i mladalačka.

    ОдговориИзбриши
  161. "Očekuje nas vruća jesen na Pedagoškom fakultetu!" veli Soleša. Ima pravo. Paklena.

    ОдговориИзбриши
  162. Svi koje si prevario, pokrao, ostavio bez hleba, slagao, maltretirao, ucenjivao, ponižavao - e to je obaveštajna služba koja stoji iza. I vrlo skoro ispred.

    ОдговориИзбриши
  163. Bićeš smenjen. Otpušten. Osramoćen. Ostavljen. Prokažen. I nikome neće biti žao.

    ОдговориИзбриши
  164. Tako on, sa svojom ženicom jednom nedeljno sedne u kola, ispuni putni nalog i ode u Panjkovic ACADEMY u Beograd gde se oni friziraju i peglaju do mile volje, a onda opet u kola, pa na ručak u neki ugledni restoran, pa polako u Sombor lepih frizura i punih stomačića. On se ne frzira bilo gde - isključivo kod Panjkovic ACADEMY, pa koliko-košta-da-košta, a košta bogami toliko da se svi zaposleni mogu frizirati u salonu pored fakulteta."
    Ovo treba da zna sve i jedan pošten čovek koji je zbog raznih Soleša ostao bez hleba za decu.

    ОдговориИзбриши
  165. Vidi Dragane. Sve ovo ti je zavera nekoliko svetskih tajnih službi (sada ti to mogu reći: umešane su službe Zimbabvea, Lihtenštajna, Trinidada i Tobaga, pa čak i Finske, mada ne kontam šta Finci imaju toliko protiv tebe kada si im samo mazno pare za plagiranu knjigu)da bi tebe uništili kao novog srpskog Teslu. Zašto? Pa zbog ljubomore, jasno! O domaćim izdajnicima i stranim plaćenicima naravno ne vredi ni da govorimo. Nagomilalo se tog gada moj čoveče. A ti sam. A političari uopšte ne razumeju koliko si ti važan za opstanak naše države. Ej, zbog jednog takvog kao ti Voja Šešelj ležao tri godine u Zenici, kada ga je otkrio (ovaj tvboj kolega plagijator tada bio partijski miljenik bosanske vrhuške). Šaljem ovu priču Radikalima. Inače te vole. Ma svi te vole. Čudo jedno.

    ОдговориИзбриши
  166. Од пре сат-два читају га и у Црној Гори. Зато, не бојте се није земљотрес него се и Црногорци грохотом смеју!

    ОдговориИзбриши
  167. Господине Солеша. Ја писао причицу о пећини. А чист Србин. Хиљаду година уназад. И ти сад у мојој причи налазиш кроатизме? Па, човече, погледај своје књиге. Крцате су кроатизмима које ниси умео или стигао да измениш док си крао њихове текстове. Ти неком причаш... Продао би гу..ицу и Хрватима и сваком другом само да те хоће. Али неће, Соки. Фуј, јадниче!

    ОдговориИзбриши
  168. Soleša je PLAGIJATOR! Soleša je PLAGIJATOR! Soleša je PLAGIJATOR! Ponavljajte to kao mantru. Da svi znaju, da svi čuju, da svi vide. Pa da mu konačno vidimo leđa i spasemo se.

    ОдговориИзбриши
  169. Očekuje nas vruća jesen na Pedagoškom fakultetu!" veli Soleša. Ima pravo. Paklena
    Зар он мисли на факултету јесен дочекати?'-Јесен стже Соле али ће ти бити дуга, дуга предуга, а онда зима....

    ОдговориИзбриши
  170. Dakle, vi uzmete 6-7 eura keša mesečno - naših para, 2 hiljade za troškove tvoje žene a i tvoje - naših para, u državi sa prosečnom platom od 300 evra i milion nezaposlenih. A u priliku da kradeš pare si došao kradući tuđe tekstove. Možeš li razumeti da sam ponešto ljut zbog toga?

    ОдговориИзбриши
  171. Nesrećni čoveče, nemoj dalje da upadaš u blato. Znam da sve gubiš i funkciju, i zvanje, i enormnu platu, i radno mesto, i službeni auto, i sve druge brojne privilegije, ali sve to nije vredno obraza koji gubiš. Prespavaj, razmisli kako da se izvučeš iz ovoga najlakše što možeš. Ovo neće stati, čoveče, neće.

    ОдговориИзбриши
  172. Академија ПаЊковић? Значи и коса му је плагијат.

    ОдговориИзбриши
  173. Ajd, nisi baš Cane Subotić, al poslužićeš

    ОдговориИзбриши
  174. Goodnight, Don Soky, goodnight...

    ОдговориИзбриши
  175. Lopuzo, dok nemamo decu sa cim da skolujemo, ti i tvoja zena, kradete li kradete...kod Panjkovica, aaa? Pa tamo ti sigurno i majka i tasta decenijama idu na friziranje, o majku li vam lopovsku

    ОдговориИзбриши
  176. Soleša, ne kradi više. Obećaj da ćeš se popraviti. Oprostićemo ti i volećemo te do kraja života.

    ОдговориИзбриши
  177. Radi li ta mašina za seckanje papira,a?

    ОдговориИзбриши
  178. Znaš, cenim lopove koji su maheri, koje ne uhvate i koji nikada ni ne poriču da su ono što su. Polusvet, barabe, ali ponekad šarmantne i simpatične. Ali se gadim lopova koji se predstavljaju kao akademski građani, koji nam drže moralne pridike i smatraju da im sve pripada po nekoj višoj pravdi. Oni su mi odvratni. Zato te se gadim Dragane Soleša!

    ОдговориИзбриши
  179. Ma, mene je samo strah da ne izbije slučajno požar u knjigovostvu fakulteta ovih dana ili nedelja. Pa slučajno izgore dokumenti od poslednjih pet-šest godina. Svašta je moguće kod tog krimosa, svašta...

    ОдговориИзбриши
  180. Panjkoviću, Panjkoviću! Pokislo ti perje.

    ОдговориИзбриши
  181. Cekajte malo, a Grijak je ime onog casnog direktora Vojvodjanske banke kod koga si 90-tih godina mogao da ipak podignes staru deviznu stednju po principu pola meni a pola tebi, jel mu to cerka? ne pada iver daleko od klade

    ОдговориИзбриши
  182. Ma to mu ostalo od prve lekcije iz informatike: copi, paste, copi, copi, copi, copi, copi = dekan.

    ОдговориИзбриши
  183. a vidim poceli su da se vade na kvazi srpske fore, stite srpstvo....o lopuze, pa srpstvo se prvo stiti POSTENJEM I CASCU

    ОдговориИзбриши
  184. Solesa, kako se Boga ne bojis?

    ОдговориИзбриши
  185. "Cekajte malo, a Grijak je ime onog casnog direktora Vojvodjanske banke kod koga si 90-tih godina mogao da ipak podignes staru deviznu stednju po principu pola meni a pola tebi, jel mu to cerka?"
    Da, ona.

    ОдговориИзбриши
  186. Što bi reko dobri Đole: Sodro gluperdo

    ОдговориИзбриши
  187. A da fakultet promeni ime u SOLEŠOKOPIRNICA (brzo,plagirano,uknjiženo, rasnjiženo)? А cena?-Kako za koga.

    ОдговориИзбриши
  188. ,,Ko bi gori, sad je doli"

    ОдговориИзбриши
  189. Znas da je istina ovo sto pise ovde, i sta ces sada? Zasto ni jednom recju nisi spomenuo knjigu? KAko si je napisao, Solesa? To ti nama reci, ne drzi propovedi vec kazi, momcino, koji si metod koristio pisuci knjigu? Prepisivao si i to besramno, svi su videli, kako ces to da objasnis? Podmetnulo ti, nisi video, jeli? Knjiga ti je CISTI PLAGIJAT! Sta na to kazes? i tu ne pomaze ni treci sprat, ni studentski dom, tu nista ne pomaze, ali nista...
    Prijatan dan

    ОдговориИзбриши
  190. Solsa, javljaju li ti se ovi politicari? Sta kazu, da nisu svi na godisnjem odmoru????

    ОдговориИзбриши
  191. Da, da Solesa, objasni svima kako je rec o slozenoj zaveri sa ciljem da se diskredituju fakultet i tvoja licnost. Objasni ljudima kako plagirana knjiga ne postoji, da su je sigurno stampali tvoji protivnici, da iza svega stoje hrvati, madjari, arapi, i jevreji, objasni im da si ti uvek branio i branis srpske interese i da si sve radio za njih....
    Sto si posakrivao citav tiraz drugog izdanja? Znas da si nacinio vise krivicnih dela? Krivicno delo plagijata, krivicni delo prikrivanja i krivicno delo zloupotrebe sluzbenog polozaja. Ajde, zovi odmah Cicovackog da te umiri i kaze kako sve ovo nije nista, ajde...a za to sto ce ti on malo smiriti zivce, ti ga nagradi sa par sto evrica iz fakultetske kase.

    ОдговориИзбриши
  192. davno nisam proveo prijatnije jutro nego danas. prijatelj mi prosledio ovu adresu i imao sam sta i da vidim.samo ga razotkrivajte, znam ga od kad je dosao u sombor. ne postoji osoba valjda koja mu je pomogla, a kojoj on ne da je okrenuo ledja vec joj i napakostio. Znao sam da je zao, ali nisam mogao da pretpostvim da onaj sitni sibicar koji prepisuje tudje tekstove. Sto neko rece, ako si kriminalac, onda budi sa stilom a nemoj biti sitna jajara, klosar i prevarant.
    Pozdravljam drustvo koje se oko svega ovoga trudi.
    Samo napred, radite pravu stvar

    ОдговориИзбриши
  193. Pregledao sam sva četri "dokaza" o tome da je Solešina knjiga "Obrazovna tehnologija" plagijat. Verujem da su štampana izdanja identična sa digitalnim.
    Ali, ono što mnogi ne mogu razumeti, a ja sam jedan od njih, jeste zašto Soleša i nakon IV dokaza ne prizna istinu. Bilo bi lakše i njemu i nama.
    Odgovor sam našao u Gintisovim "Zidovi azila":
    "Ne radi se o tome da ludaka treba dovesti spoznaji istine društva, već društvo treba dovesti spozjaji istine ludila".
    Koliko sam iz uvoda u "IV dokaz" mogao razumeti,IG (Inicijativne grupe)nije cilj da Solešu dovedu spoznaji istine da je plagijator. O kao lopov zna da je ukrao i šta je pokradeno. Cilj IG-grupe je društvo dovede spoznaji da je čovek kome je ono ukazalo poverenje nemoralna osoba, štetna za zajednicu.
    Kada ocenjuju akciju IG-grupe o ovome prve treba da razmisle ljudi sa fakulteta i univerziteta, opštinskih struktura i struktura vlasti (vlada i izvršno veća), poltičkih struktura, policije, tužilaštva i medija.
    Kako se oni sada ponašaju, kako reaguju? Reaguju kao da su iznenađeni, a zapravo su zatečeni.
    Drugo, ponašaju se kao da digitalni mediji (u ovom slučaju blog) nisu mediji, kao da ne postoje. Za njih su mediji samo novine, TV i radio. Dakle, samo oni mediji koje vladajuće strukture mogu kontrolisati. Blog je ostao nevidljiv, nepriznat, sakriven za društvo ma koliko blogeri na njemu podastirali dokaza, dokumenata i svedočenja. Uveren sam da ni za jedno krivično delo tužilaštvo u Somboru nije dobilo toliko "čvrstih dokaza" i "krunskih svedoka", a ono ipak ne reaguje. Zašto? Zato što blog nije priznat kao medij koji raspolaže dokazima.
    IG-grupa iz Sombora je pionir u otkrivanju novih oblika demokratije, posebno one koja se krši u lokalnim zajednicama.
    Učeći buduće učitelje oni su izgleda osetili trenutak da mogu učiti i građanje demokratskom životu.

    Podržavam IG grupu i pozdravljam Kseniju!!!!

    ОдговориИзбриши
  194. Hvala, ali bi bilo bolje da MUP što pre pozdravi Solešu, da mu zakuca na vrata i uradi ono što se radi sa kriminalcima njegovog kalibra.

    ОдговориИзбриши
  195. Idi Soleša u peršun. Ta nisi mogo malo manje stranica, ljudi i para pokrasti? Nisi mogo, što reče Velja, kraduckati?Moro si baš otimat na veliko,a?

    ОдговориИзбриши

Obaveštavamo sve korisnike ovog bloga da će na blogu biti objavljeni samo oni komentari koji se tiču teme (plagijati i zloupotrebe Dragana Soleše). Neće biti objavljeni oni komentari koji sadrže vulgarnosti, lične uvrede i ne drže se teme.