среда, 12. август 2009.

PLAGIJATI DRAGANA SOLEŠE (IV deo)
Po četvrti put sakupili smo i šaljemo u javnost nove delove plagiranih poglavlja iz knjige OBRAZOVNA TEHNOLOGIJA prof. dr Dragana Soleše, dekana Pedagoškog fakulteta u Somboru. Ovaj put šaljemo drugi deo šestog poglavlja knjige (narednih dana objavićemo i treći deo ovog obimnog i dosledno plagiranog poglavlja).
Inicijativna grupa radi svoj posao ozbiljno i temeljito i neće odustati od redovnog slanja obimnog Solešinog plagiranog materijala koje je prikupila, već će, kao i do sada, sve postavljati na blog i slati u javnost – crno na belo. Molimo vas za razumevanje, jer nama materijali stižu svakodnevno, a Inicijativna grupa pažljivo proverava verodostojnost svake stranice kako ne bismo nikoga oštetili, pa ni Dragana Solešu. On ima osam objavljenih knjiga i njihov pregled i upoređivanje predstavljaju znatan posao. Do danas smo prikazali tek tri plagirana izvora, a ukupno raspolažemo sa više od deset doslovno plagiranih izvora, čiji je obim preko 300 stranica. Zbog toga ćemo ih učestalije prikazivati u javnosti, na svakih četiri ili pet dana.
Molimo sve autore plagiranih tekstova koji su nam se javili, kao i sve blogere (pisce komentara na našem blogu www.inicijativnagrupapf.blogspot.com) da budu strpljivi. Karte će se uskoro otkriti kao u pasijansu, a onda ćemo svi izaći imenom i prezimenom u javnost. I svim učesnicima bloga daćemo šansu da na kraju otkriju svoj identitet (prema želji i hrabrosti) i sigurni smo da će biti dovoljan broj reprezenata ideje čupanja plagijata kao intelektualne ambrozije koja kontaminira akademsko i naučno okruženje u Srbiji.
Na kraju, molimo vas da redovno posećujete i paralelni blog www. inicijativnagrupapfs.blogspot.com, koji je otvorio Dragan Soleša (dosledan svom plagijatorskom duhu čak ni ime bloga nije uspeo da smisli već ga je plagirao od nas, dodajući kraj slova pf samo jedno S, koje, naravno, ne znači Sombor, već Soleša) kako biste se uverili u sav jad i beznadežnost njegove odbrane. Nigde, ni jednim slovom do sada nije demantovao ni jedan plagirani redak koji smo objavili.

Inicijativna grupa
Ovde možete preuzeti dokument sa četvrtim delom plagijata dr Dragana Soleše
preuzmi

1 коментар:

  1. Tvoja(?) "knjiga" Informacione tehnologije, od strane 154, poglavlje o blogu? Znaš? To si ukrao Kseniji Dimitrijević. Od reči do reči.Hoćeš link do originala? da se setiš koga si orobio i gde? Evo ti link:http://www.e-trgovina.co.yu/marketing/blog.html
    LOPOVČINO BESTIDNA!!!
    P.S. Naći ćemo i kome si ukrao sve drugo, jer sam siguran da ništa nisi sam uradio. Ikada.

    ОдговориИзбриши

Obaveštavamo sve korisnike ovog bloga da će na blogu biti objavljeni samo oni komentari koji se tiču teme (plagijati i zloupotrebe Dragana Soleše). Neće biti objavljeni oni komentari koji sadrže vulgarnosti, lične uvrede i ne drže se teme.